Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Maternity

Followers

Saturday, March 2, 2013

Lauk pauk sedap-sedap...

Pagi tadi kan beria upload gambar nasi kerabu...

Petang ni ingat nak masak soto tapi nak buat soto ox tail. Adoi bila fikir kan kan, habis la injap jantung bicuspid tricuspid tersumbat nanti... Nauzubillah!

Sejak akhir2 ni gigih betul masak.

Esok nak buat laksam. Sajeee je nak buat sebab teringin nak makan. Barang kiriman my sister from Malaysia pun baru sampai smlm. Ada laksa kampung (dried) dalam tu. Boleh la buat kuah laksa lemak kelate esok. :)

Sebenarnya nak cite, tadi nak masuk dapur. Pastu tetibe LH nangis (bangun dari tido). Terus kensel. Duk tepuk2 dia sekali datang rasa malas pulak dah.

Padahal ox tail dah dinyahbeku. Wow! perkataan nyahbeku sangat jarang digunapakai olehku. :)

Call hubby cakap Jom la kita makan Al Jazeera hari ni. Sekarang ni sejak selalu makan Al Faisal dah tak nak makan Al Jazeera. hehehe. Ayam Al Faisal lebih kepada ayam peri2. Sedap I tell you!

Ayam golek Al Jazeera sedap jugak tapi rasanya sedap lagi Al Faisal. Eh tapi ni pendapat i je tau. Jangan baling2, gigit2 mouse kalau tak setuju dengan ai.

Lagi satu nak cite, semalam my mom buat majlis solat hajat, tahlil dan selawat. Eh mak aku ni tiru aku. hehehe.

Sayang betul dia kat arwah my dad.

Ni hah abg aku is so kejam dia pi upload segala mak nenek lauk pauk masa majlis tu. Nangis aku ni hah depan laptop. Meroyanz 8 laps. 

Meh nak tayang makanan sedap2 kat bawah ni. Ok ai dah meroyan semalam jadi u ools la pulak k meroyanz. hehehhee


Ayam masak merah... menggoda betul!!!

Kerutuk daging 

Dalca perut

Kerabu sarer

Kacang masak taucu

Tapai @ tape

Pulut kuning dengan telur dadar

Desert biji nangka pelangi :) drooling!!!

Solat hajat

My mom baju purple dekat kipas angin tu. :) Miss u so much!!!

My SIL yang sekepala. Mana nak cari???

Mek kecik dah besar. Masa datang UK dia baru umur 3 bulan kalau tak silap. Now dah jadi anak dareee.

Geram kalau tengok dia ni...

Makanan ni semua my mom minta katerer masakkan. My mom dah takde daya, energy untuk masak semua tu. Kesian dia dah tua. 

Ni lah rasa nak balik KB. I think by hook by crook akan balik jugak. Tulah tengah usha slow2 ni tiket kapal terbang. 

Definitely will ask my mom to book from caterer the same dishes when I'm home!!!

Seriously aku penah rasa semua lauk2 tu. Memang superb sedap. The same katerer was hired during my wedding reception. Alhamdulillah the food was good. :)

xoxo



6 comments:

ishamizu said...

Sehati sejiw farah dgn mak farah buat tahlil dkt2..ui sedapnya nmpk kerutuk n masak taucu tu. rempah kerutuk ada tp bila tah nak try buat :(

nurbijen said...

sedap ek ayam peri al Faisal? tak pernah pula makan yg peri chicken, hari tu hubby beli yg grill kalau tak silap... tapi kak nur lagi suka al Jazeera :) marbeles....

~Mami Little Hero~ said...

Ha ah tulah kak x sangka sehati sejiwa. Last week buat kat sini this week buat kat malaya. Tapi apapun sungguh jeles dgn lauk pauk tuuuu. Stress mak nyah!

~Mami Little Hero~ said...

Heee kak nur kat bradford ada al faisal ke? Frh suka sgt ayam al faisal tu. kalo al jazeera garing kan. Tapi qabilly pillau sedap kat al jazeera.

Mak Piah said...

FA:
elehhh..* cebik*

Hahhahahahah.

x

~Mami Little Hero~ said...

MP

Awak kurang2 boleh jejak kaki kat msia sekali sekala pastu g pasar payang makang asang gupal. Saya ni mampu tgk gambar je. Menggamit betul makanan tu. rasa nak makan skrin laptop. Huhuhu